Pe 25 aprilie 2017, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat pentru prima data comunitatea de la Taize . In aceasta vizita Patriarhul a participat la rugaciunea comuna in biserica „Reconcilierii”, in prezenta fratilor si  reprezentatilor diferitelor comunitati crestine  a tinerilor reuniti la Taize. De asemenea, el a binecuvantat 2 icoane si s-a recules la mormantul fratelui Roger, fondatorul comunitatii de la Taize , dupa cum ne informeaza Radio Vatican .

Cu o zi inainte ,24 Aprilie 2017, Patriarhul Bartolomeu a tinut un discurs la o reuniune a Consiliului Mondial al Bisericilor, in care face niste reflexii in viziunea Patriarhiei Ecumenice legate de Sinodul din Creta .
Fratele Benoît:  -Este o vizita istorica, pentru ca legaturile sunt vechi cu Patriarhia Ecumenica. Sunt frati si calugari  care care au trait[aici] in anii ’60, dar n-a fost niciodata o astfel de vizita, a celui mai  inalt reprezentant al acestei Patriarhii si, deci, ne bucuram ca el vine si este partas rugaciunii comune cu toti fratii si Credinciosii care sunt prezenti aceasta saptamana .

Patriarhul Ecumenic :  – In moartea si in Invierea Sa, Hristos ne-a  impacat cu Dumnezeu. In momentul in care cantam imnurile pascale, Orient si Occident crestini impreuna, continuam sa ne rugam pentru ca lumina Invierii sa ne conduca pe calea unitatii si a comuniunii.

Fratele Alois : Este un simbol pe care vrem sa-l partajam, reconcilierea care ne-a fost adusa de Hristos. Si  faptul de a ne ruga impreuna, ca Patriarhul vine sa se roage aici, impreuna cu noi, este ca o anticipare a acestei reconcilieri pe care Hristos a dat-o deja umanitatii, dar pe care nu o traim destul de deplin .

Reporter: Il vom intalni pe Patriarhul Bartolomeu alaturi de Papa Francisc, in vizita sa la Cairo, vinerea si sambata viitoare …

Fotografii de pe Pagina Patriarhiei Ecumenice :

Taize.jpg

Taize2.jpg

SURSA:http://corortodox.blogspot.ro/2017/04/vizita-patriarhului-ecumenic-bartolomeu.html