„Patriarhul Bartolomeu a anunțat că Vaticanul și Biserica Ortodoxă se vor uni în ciuda obiecțiilor celor care consideră ecumenismul o utopie.

Dialogul ecumenic dintre BRC și Bisericile Ortodoxe duce la obiectivul care va fi încununat de mult așteptata unitate deplină, a spus Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului în predica sa de sărbătoarea Apostolului Andrei cel întâi chemat, relatează Pro Oriente .

Potrivit șefului Fanar, unirea ortodocsilor cu catolicii va avea loc „în ciuda obiecțiilor celor care fie subestimează valoarea teologiei, fie consideră ecumenismul o utopie”.

Patriarhul Bartolomeu a menționat că a fost de acord cu Papa Francisc asupra „modului de a face față marilor provocări din prezent”.

Este vorba despre eliminarea cauzelor și consecințelor „crizei uriașe actuale a refugiaților și a migrației”, precum și a „evenimentelor tragice de violență în numele lui Dumnezeu și al religiei”. Aceste probleme clarifică valoarea și importanța dialogului interreligios, „pacea și cooperarea dintre religii”, a subliniat șeful Phanar.

În concluzie, patriarhul Bartolomeu și-a amintit ultima sa întâlnire cu șeful Vaticanului. Pentru el, fiecare întâlnire personală „cu fratele Papa Francisc este o experiență specială a frăției”, care întărește dorința ambelor părți „de a merge mână în mână, luptând pe calea către potirul comun al Euharistiei”, a spus șeful Fanarului.

După cum s-a raportat mai devreme, Papa Francisc a spus că Patriarhia Constantinopolului și BRC se apropie de comunitatea euharistică deplină .”

Sursa: https://spzh.news/en/news/76241-dialog-katolikov-s-pravoslavnymi-uvenchajet-polnoje-jedinstvo–glava-fanara

Anatema!

Care este reacția Bisericilor locale la acest anunț al „papei” Bartolomeu?

Tăcerea înseamnă ATEISM!

Publicitate