Mitropolitul Ambrozie de Kalavryta al Bisericii Ortodoxe din Grecia, cunoscut pentru criticile sale aspre fata de nelegiuirile din Biserică și societate, și-a anunțat demisia duminica in cadrul Sfintei Liturghii, relatează Romfea .

 

 

 

Demisia sa, dupa 41 de ani de slujire arhiereasca, a fost transmisă oficial Sfântului Sinod pentru a începe procesul de nominalizare a succesorului său.

Mitropolitul Ambrozie in octombrie 2017 a cerut preotilor din eparhia sa sa bata clopotele zilnic, a jale, pentru votarea iminenta a parteneriatelor civile pentru cuplurile de acelasi sexA condamnat deseori politicienii Greciei, acuzandu-i ca ar fi predat tara “invadatorilor straini”.

A scris Patriarhului Ecumenic Bartolomeu despre erezia ecumenismului legiferata la Sinodul din Creta din 2016 și nu i-a fost teamă să-l pedepsească public nici pe primul ministru .

A criticat constant Patriarhia Ecumenica, lucru ce a dus, in final, la intreruperea comuniunii dintre PF Bartolomeu si Mitropolit.

De asemenea vorbit împotriva invaziei anti-canonice pe teritoriului Bisericii Ortodoxe Ucrainene de către Patriarhia de Constantinopol.

Mitropolitul Ambrozie in scrisoarea de demisie“tara noastra este in primejdie, iar credinta se afla sub asediu”.

Ierarhul in varsta de 82 de ani a suferit uneori dispreț și persecuții pentru pozițiile sale ortodoxe stricte. El a fost dus în instanță și condamnat la 7 luni de închisoare cu  suspendare pentru „discursul de ură și instigare la violență” împotriva homosexualilor,  dintr-o postare pe blogul personal din 2015 în care a condamnat stilul de viață nefiresc (parlamentul grec a votat 193 -56 în favoarea parteneriatelor civile homosexuale).

În scrisoarea de demisie , Mitropolitul Ambrozie a mulțumit lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a fi persecutat de dragul Său.

 Mai multe informatii aici:

http://orthochristian.com/123181.html?fbclid=IwAR2y-0665XUQgBoJWCRYD0hus1TeqGfDpxqmfPTSuGcpYo5LxoDyLIgx3f0