„Cu durere în inimă spun că în zilele acestea, în România și Moldova s-a petrecut ceva, s-a scris o filă de istorie, una spre rușinea României și Moldovei. Poate ne vor condamna urmașii urmașilor noștri și poate ne vor și blestema. Dar nu numai atâta, că poate ne blestemă și cei din morminte, cei de la Putna sau de la Voroneț. Ne blestemă că ei au apărat cu sânge acest neam și această țărișoară.

Ce s-a întâmplat fraților? În țară a intrat un lup. De care lup, că cei din pădure-s mulți acuma? Știți că nu se mai împușcă lupii acuma că așa a dat comunitatea europeană că nu mai ai voie să mai împuști lupii, nici urșii. A intrat un lup mare, nu oricare. Putem spune astăzi că a intrat cel mai mare lup și anume papa de la Roma, de care Sfântul Cosma Etolianul zice: „Pe papa să-l blestemați ca unul ce este capul tuturor răutăților.”

Iată acest lup în blană de oaie este primit astăzi în țară să vină să aducă poporului ortodox de 2000 de ani, să aducă pace, ca și cum România nu are pace, trebuie să aducă el, sau mai bine spus să aducă dezbinare, să aducă dracii în România. Deci și acest papa, lăsat a fi rugat de lingușitori, de politicieni și de mai marii duhovnicești ai țării acesteia, el s-a făcut ca pisica căreia nu-I trebuie, „nu-mi trebuie dar haide că vin la rugămintea voastră”, a venit cu multă „dragoste” în țara aceasta să ne învețe pe noi ce? Să ne arate cât de proști suntem.

Fraților, rușine pentru acest neam. Rușine pentru lingușitorii și trădătorii acestui neam. Pământul acesta al Moldovei n-a fost călcat niciodată de vreun papă. De aceea, dacă acest pământ nu a fost călcat, pământul acesta care e presărat de sângele martirilor, pământul acesta stropit cu lacrimile cuvioșilor, pe acest pământ au trăit oameni sfinți, care au mărturisit adevărul și credința și au apărat-o cu sânge.

Iată însă, acest lup a venit la cine? A venit la alți lupi îmbrăcați în piei de oaie, care s-au proțăpit în fața turmelor, dându-se păstori adevărați. Cine a venit în pământul Moldovei, „locțiitorul lui Iisus Hristos”, cel care a spus că: „tatăl lui Iisus Hristos este lucifer”, cel care a dansat cu țigăncile, este cel care a spus că el are putere să schimbe Biblia, cel care a zis că Dumnezeu se ia după el dacă el schimbă judecățile lui Dumnezeu, iată cu cine s-au îmbrățișat pseudo-ierarhii noștri.

Ne întrebăm așa, și răspuns nu găsim: oare oamenii aceștia mai au rușine? Oare mai au obraz să dea ochi cu poporul acesta? Oare nu le e rușine la obraz că poartă cu nevrednicie haina aceasta a lui Hristos? Oare până la urmă cine sunt lupii? Că și atunci când am vorbit despre „sinodul” din Creta, răspunsul mitropolitului a fost: „cum să-mi apăr turma de lupi?”

Acum întrebăm așa, care-s lupii până la urmă, cel care se îmbrățișează cu el sau cei care prigonesc? După cuvântul lui, după cum a spus de fapt, noi suntem lupii. Să spunem că acest episcop mai are ochii minții treji? Eu nu cred. Putem să-l mai numim ortodox? Niciodată. Putem să spunem că acesta este om iubitor de țară? Nicidecum. Atuncea, rușine lor și tuturor asemenea lor.

Fraților, cine stă de veghe la straja patriei acesteia? Că a ajuns țara aceasta ca o cale bătătorită în care intră și vine cine vrea și cine poate. Vin străinii și fac harcea parcea țara aceasta și cu bogățiile și cu țara și cu credința. A ajuns țara ca un staul fără câini, dar cei care ar trebui să fie ciobani, astăzi sunt lupi. Ce răspuns dau ei în fața lui Dumnezeu, față de turma care-o încredințat-o Dumnezeu lor?

Fraților, cel care a venit în țară, că nici nu-i mai pomenesc numele că nu-i vrednic, acesta este dușmanul lui Iisus Hristos, așa cum l-a numit Maica Domnului în Athos, este dușmanul lui Hristos. S-a făcut pe sine dumnezeu. El se crede infailibil, că nu poate greși, el crede că aduce pace pe pământ, el schimbă judecățile lui Dumnezeu, el schimbă Biblia, el schimbă tainele (nu că ar avea vreo taină), el face totul, el este dumnezeu pe pământ, de aceea catolicii de ce fac numai cu patru degete? Cred în tata, fiu, duh sfânt și papa. Asta e explicația crucii cu patru degete, deci ei au doi dumnezei. Unul în cer și unul pe pământ.

Iată papalitatea și-a schimbat cămașa de lucru. Dacă în secolul XIII acel papa dădea inchiziția papală încât ardea pe rug, zdrobea cu toiege pe cei ce nu vroiau să treacă la papistași și secole întregi a aplicat această regulă, acum papalitatea și-a schimbat cămașa, blana, a îmbrăcat blana blândeții și a zâmbetului pentru oamenii proști și naivi. Acum vine cu zâmbetul pe buze să ne tuflească în obraz un scuipat, „beatificând” pe aceia care nu au vrut să treacă la ortodoxie în perioada comunistă. Acesta este scuipatul în obrazul românilor.

Fraților, oare ce durere ar trebui să ne cuprindă inima când vedem toate aceste lucruri? Când și pietrele plâng, când și natura se schimbă, vedeți și ne bate Dumnezeu cu gheață și cu ploi care nu se mai termină, de ce oare? Dar cine are ochi de văzut? Ei fraților, prin această vizită, România și-a pecetluit Creta. Ce-au început la Creta au finalizat în România, adică ne-au dat o lecție de demonstrație: măi proștilor români, asta ați semnat în Creta, acuma punem în practică și stați voi liniștiți, adormiți în paturile voastre până ce ajungem noi la potir, că nu o să ajungem niciodată la potir, stați voi liniștiți acolo în bisericile voastre că nu se schimbă nimica. Papa este viclean. Niciodată nu va cere religiilor subjugate schimbarea crezului lor. Nu. Ci doar supunerea tacită față de papă. Acesta este scopul.

Vedeți naivilor ecumeniști că v-au îmbrobodit ochii, nu vedeți lucrul acesta? Acesta este scopul lor. Acest este mesajul vizitei în România. Vedeți măi că eu sunt șeful vostru? Atunci de ce te temi așa de tare, cu toată securitatea? Pentru că e reprezentantul satanei și e trimis să aducă pacea diavolului, pacea ecumenistă.

Fraților, adevărat este ce a spus cineva că acesta este profetul mincinos din cartea Apocalipsei, deci în țara noastră Moldova a venit profetul mincinos din Apocalipsă. Mai urmează să vină antihristul. Acest profet merge din țară în țară, peste tot să compromită conștiințele oamenilor și oile săracele să țină stegulețe și să zică la lup: hai, vino la mine și mă mănâncă.

Fraților de ce suntem așa de orbi, poporul acesta de ce e așa de orb, nu mai faceți diferența între lup și oaie? Pentru că, întâi s-a orbit poporul cu păcatele. Atâtea avorturi, atâtea crime, atâta pornografie, atâta trădare de țară, atâta lipsă de frică de Dumnezeu, atâta superficialitate a credinței atâția ani de zile încât acum încununează cu trădare totală. Așa se întâmplă fraților.

Pecetluirea unei căderi morale a unui popor este în parte lepădarea de credință. Deci ereticii n-au căzut în erezie până întâi nu s-au compromis moral, cu păcate grele. Deci poporul acesta român, căruia azi trebuie să-i fie rușine, întâi a căzut moral, s-a depărtat de origini, de tradiții, s-a luat după Europa și a strigat cu brațe deschise: intrăm în Europa, deci s-a îndepărtat de originile lui, de tradiția părinților, de Sfinții Bisericii și a ales pleava Europei în loc de pământul străbunilor noștri. De aceea astăzi suferim și vom fi îngenuncheați și stați un pic, că nu se oprește aici. O să își dea seama oamenii mai târziu, când o să fie prea greu și imposibil de mai făcut ceva.

Deci fraților, ar trebui ca de la aceste amvoane să răsune glasul popimii și al episcopilor și să tune, cum tuna oarecând Augustin Kandiotis împotriva papei și împotriva papismului, cum tuna Sfântul Marcu Evghenicul sau sfântul Fotie cel Mare sau Sfântul Iustin Popovici și spuneau că nu e cădere mai mare ca papismul.

Deci, fraților, sperăm să ștergem aceste zile din istoria României, să le șteargă Dumnezeu, că spre rușinea poporului acestuia și nu numai al acestuia, așteptați-vă la consecințe. Consecințele o să le vedem. Fraților, cu durere vă spunem aceste lucruri pentru că vedem atâta indiferență și atâta orbire astfel încât nu mai știi să deosebești bine de rău. Nu mai vezi un om cu care să te înțelegi, să mai comunici în Duhul lui Dumnezeu, este groaznic acest lucru.

Astăzi s-au întâlnit orbii, și la Iași și la București și și-au scos ochii unul altuia să vadă care-i mai orb. Tu sau eu? Și au văzut că amândoi sunt orbi. Și s-au luat de mână și au zis: hai să ducem poporul acesta prost, să-l dăm în brațele antihristului, că noi trăim bine. Și au liniștit bine păstorii, i-a chemat pe preoți în sinagogi și-n adunări, sinoade, și stareții mănăstirilor: stați liniștiți, nu se întâmplă nimica, doar o vizită a papei. Așa deci, stați liniștiți, oilor, că vă papă ușor. Și preoțimea stă cu botul pe labe și se uită cu un ochi să vadă. Dacă iese unul: și eu eram cu tine. Dacă nu: o fost prost. Aceștia-s ochii popimii de astăzi.

Unde vă este curajul fraților? Să spuneți astăzi: nu sunt de acord. Măcar strigă, măi! De asta te-a pus Hristos acolo, să stai împotriva lupilor. Tu de asta ești păstor. Ce înseamnă păstor? Ai ciomagu-n mână, ai ciomagul cuvântului și să bați în lupi să nu mănânce oile. Și tu ce faci? Ce zice proverbul? Când străjerul doarme, vai de turmă.

Dar dacă lupii s-au schimbat astăzi? Dacă lupii suntem noi? Ei stau cu ochii asupra noastră. Să vadă ce mai zice Antim, ce mai zice Ieronim, ce mai zice Elefterie. Dar nu se uită să vadă ce fac cei mari. Rușine să le fie și tuturor asemenea lor.

Fraților, s-au întâlnit bine, orbii astăzi orbecăie împreună. S-au întâlnit să-și dea mâinile, să sfâșie turmele. Așa să tot conducă turmele în brațele satanei și a antihristului, că acesta este duhul modern. Astăzi domnește duhul spre ecumenism, spre pierzarea sufletului. De aceea, să ne ținem cu mâinile de Hristos strâns, de poalele Maicii Domnului. Să zicem: Maica Domnului, nu ne lăsa în aceste zile să ne întunece satana ochii, pentru că eu sunt sigur că cei care l-au văzut pe papa n-au venit cu o gândire negativă și contrară împotriva papei, sigur n-au venit. Ci au spus: da, e frumușel, e zâmbitor, da, ne-a dat mâna, da, ne-a pupat. Deci în contactul cu ereticul nu se poate să nu fii schimbat. De aceea evitați orice contact cu ereticul. Aceasta este poziția sfinților, fraților.

Dacă citim în Viețile Sfinților vedem acolo monahii ciprioți, în anul 1300, numai pentru faptul că au dat mâna cu catolicii sinodul a considerat să-i caterisească. Dar cu cei de acum ce ar trebui făcut? Dar cine să-i caterisească? Bunica din groapă. Ei pe înșiși să se caterisească? Dar nu le-a venit timpul. Va veni vremea când Dumnezeu va face dreptate și știe El pentru ce.

Fraților, să ne ținem de poalele Maicii Domnului, de această țărișoară sfântă, stropită cu sânge și cu lacrimi și ne va da Maica Domnului ajutor spre mărturisire. Amin.”

SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE

 

Transcriptul Predicii Parintelui Ieronim despre vizita Papei in Romania (2 iunie 2019) preluat de la :

http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2019/06/02/in-lupta-cu-profetul-mincinos-al-fiarei-antihristice/