Predica Părintelui Pamvo la Sâmbăta morților – Schitul Rădeni

 

 

„Trebuie să păstrăm credința dreaptă, să avem grijă ce vorbim și cum vorbim. Vedeți, deja lucrurile au început să se sălbăticească, nu vrem să intrăm prea tare în amănunte, dar, așa, pentru dumneavoastră…
Se zice, sau a zis Pr Sava că nu mai este nici un episcop ortodox. Nu-i adevărat! Știm noi episcopii care sunt ortodocși, care sunt … pe unde sunt, care sunt prigoniți, care poate nu au internet, care poate nu au….? Poate chiar într-adevăr cred în Dumnezeu …!
Una din acuzațiile care ni se aduc nouă este că nu am mai recunoaște nici un episcop ortodox.
Nu este adevărat!
Aceasta afirmație o zice un om singur, Pr. Sava, care chiar dacă a fost la sinaxă nu a fost un reprezentant al nostru, ci a fost pur si simplu pentru a combate o idee greșită a domnului Mihai Silviu Chirila despre părtășia la erezie care ne-a înnebunit cu totul.
Și domnul Silviu Chirila știind slăbiciunea lui Gheron Sava, că fiecare avem câte o slăbiciune … știa că o va duce până la extremă, pentru că părinții aghioriti o duc in extremă… , ce și-a zis?Gata, îi ducem pe Pr Zisis și pe Pr. Matei Vulcănescu la PS Longhin și atunci PS nu o sa mai rabde și o să înceapă să tune și să fulgere, ceea ce a și făcut.
…………………………
Noi ar trebui sa explicam, asta este poziția Sfinților Părinți, dar nu suntem noi care te blestemam, te ducem în iad….cum a zis PS Longhin că deja la Radeni suntem pe calea bătătorită spre iad sau suntem în iad….
Dar , să vedem, poți să trimiți pe cineva în iad?….
Cum au făcut Sfinții?
E ușor: eu scot sabia, îți tai ție capul, tu scoți sabia…., murim amândoi odată. Dar cine pierde? Creștinii pierd! ….
Dracul a reușit să strecoare o mică îndoială, îndoiala aceea mică, mică, care sa se facă mare, care să-i despartă de Hristos.
Vedeți, asta pierd creștinii, asta o să se întâmple, asta o să fie cel mai rau.”

(fragment transcript predica)

 

Reclame

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: