Monahul Teodot, un schismatic deghizat care luptă împotriva celor ce mărturisesc Ortodoxia și urmează canoanele Sfinților Părinți !

”Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor. Prin făţărnicia unor mincinoşi, care sunt înfieraţi în cugetul lor.”(I Timotei, cap. 4)

Cu durere observam în ultima vreme campania de denigrare a Parintilor, monahilor si credinciosilor ce s-au delimitat de erezia legiferata la sinodul talharesc din Creta, refuzand comuniunea si partasia la erezie cu ierarhii ce au aprobat documentele eretice. Monahul Teodot pe blogul sau, zi si noapte (probabil asta ii este randuiala calugareasca), cu multa ura si viclenie raspandeste in spatiul public acuzatii nefondate si rautacioase la adresa Parintilor si monahilor nepomenitori si a Schitului Radeni, provocand multa inselare si sminteala celor ce ii citesc sutele de comentarii de pe blog. Desigur, pentru a dezminti aceste acuzatii, multi au trimis comentarii ca replica, dar pentru ca Monahul Teodot, dupa cum se vede, nu are nici un interes ca lumea sa afle adevarul, nu le publica, le cenzureaza.

Am primit pe email si publicam aici, spicuiri din comentariile trimise de utilizatorul George si nepublicate de Monahul Teodot:

”Esti platit sa faci interesele ecumenistilor, si ai ales asa ca sa nu fii prigonit? Altfel nu se intelege de ce iti stau in gat nepomenitorii. Si daca crezi ca esti sincer si nu ai nimic de ascuns, de ce nu publici toate comentariile? Iti este frica, asa cum ti-am mai spus, nu ai curaj sa vorbesti cu toti public pentru ca vrei sa ascunzi realitatea celor pe care ii duci cu zaharelul pe aici. Oricum, chiar nu inspiri incredere, nu esti sincer si nici curaj nu ai sa marturisesti Adevarul pana la capat, te-ai oprit la jumatate. Si vad multa ura la tine, ceea ce nu se cade la un monah. Si fii sincer cu oamenii, spune-le ca nu esti preot, ca vad ca accepti cinstea de preot cand ti se adreseaza…fara sa te smeresti. De ce nu le spui ca tu nu esti in manastire si ca tu stai intr-o casa? Esti mirean sau calugar? Vad ca nu te mai opresti sa-i judeci pe altii. Prihaneste-te pe tine si nu trimite tu in iad pe oameni ca nu ai murit tu pentru ei. Ai ajuns la o masura mare Teodot, te-ai facut judecator tuturor. Esti orbit de ura si nici noaptea nu poti sa dormi de grija nepomenitorilor. Nu este comentariu de al tau sa nu vorbesti de rau pe Parintele Antim si pe Parintii de la Radeni. Nu ziceai tu oare: ”asa au facut Sfintii?” Te intreb si eu, lupule moralist! Nu pot sa zic decat: rusine pentru rautatea de care dai dovada!

(…) Eu cred ca tu ai o problema personala cu Parintele Antim, nicidecum una teologica. Ai o fobie pentru el. (…)”

”Vicleanule, pana la adunarea din Creta ziceai una, acum zici alta. Mai inceteaza cu aceste minciuni si inselari! Daca tu esti de acord cu ei si propovaduiesti in favoarea lor, cine sa-i anihileze? Nu mai vorbi de rau pe altii daca nu esti in stare sa marturisesti drept! Ti-am mai scris un mesaj si nu l-ai postat, sigur si cu asta ai sa faci la fel, pentru ca ti-e frica sa nu-ti pierzi ”adeptii”. … Daca tu ai trecut de cealalta parte, treaba ta, ramai acolo! Dar nu mai sminti si pe altii cu aerele tale de mare teolog.

Nu-ti insusesti minunea de la icoana Sf. Parascheva care plange, cum ai facut cu cea a Pr. Iustin? 

Daca nu stii, odata moare omul si apoi vine Judecata. Ai grija sa nu te afli luptator impotriva lui Dumnezeu luptand impotriva Parintilor care au curajul sa marturiseasca pe fata, nu in fata calculatorului. Ar fi mai bine sa-ti vezi de randuiala ta de calugar decat sa pierzi timpul aiurea smintind pe altii. Si sa stii ca, daca urmezi Sfintilor Parinti, cum fac cei pe care ii hulesti tu, NU ESTE SCHISMA ! Asa, ca sa stii!”

”Voi pe mizeria asta de blog bagati si scoateti din iad pe cine vreti voi. Numai pe blogul asta gasesti”sfinti”mari cu traire care se pun in locul lui Hristos.Vorbiti cu”maestrul”vostru sa va invete de o virtute care se cheama smerenie…….vad ca toti sunteti (te)ologi pe blogul asta, care se pricep foarte bine la diversiune. Daca tot va credeti sfinti, judecati mai intai pacatele voastre si nu mai aruncati cu noroi in altii. (…) Ai grija, semeni vant , culegi furtuna!

Si ca sa fim cinstiti, un monah nu trebuie sa se ocupe cu astea, ca juramantul lui consta in altceva, nu a face polemici pe internet. (Oare asa fac Parintii pe care tu ii hulesti? Ei se smeresc, iar tu ce faci?) Va ocupati cam mult cu cele lumesti. Sa stii ca nu spun din rautate , nu am nimic personal cu tine, dar nu imi place cand arati cu degetul, tu, un monah. Ai uitat ce zice Mantuitorul? Vezi barna din ochiul tau….Adu-ti aminte ca Hristos Si-a varsat sangele pentru Biserica Lui si tot El are grija de ea. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa ne pazeasca de tot raul, si mai ales de razboiul cel dintre noi.

Pace tuturor!”

 

Reclame

Un gând despre „Monahul Teodot, un schismatic deghizat care luptă împotriva celor ce mărturisesc Ortodoxia și urmează canoanele Sfinților Părinți !

Comentariile nu închise.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: